Opbrengst naar GILI GIRL

Opbrengt schilderij 1 op 1 naar Gili Girl

Ook Gili air (eiland bij Lombok) is getroffen door Corona en ze hebben het zwaar. Geen toeristen, geen inkomen. Het plan om iets te doen was er al, maar nu helemaal.

Ons vakantie verhaal op Gili:

In de zomer van 2019 hebben we een rondreis gemaakt. We bezochten naast Bali ook Gili-air. Een eiland dat bij Lombok hoort. Aan de overkant van onze accommodatie bevond zich een piepkleine supermarkt waar we onze dagelijkse inkopen deden. Althans dat wat je daar kon kopen, want het assortiment was beperkt. De hele familie deed mee. Ze zaten voornamelijk op het stoepje voor “hun” supermarktje. We kregen leuk contact. Zij vertelden over het leven op Gili. Wij vertelden over Nederland en de stressss. Het contrast is enorm.

Het verkeer op Gili beperkt zich tot een fiets of een paard met wagen. Een fantastische ervaring. Wij namen de fiets om het eiland te verkennen en schrokken van de impact van de aardbeving. Na al die jaren zie je nog steeds puin. De overheid van Lombok heeft geen haast, terwijl de mensen op Gili afhankelijk zijn van het toerisme en het eiland netjes en mooi willen houden. En zelf puin afvoeren kost geld. 

De familie die wij hebben leren kennen is lief, zoals de meeste mensen daar zijn. Ze hebben ons hart een beetje gestolen. Vader werkt als financieel medewerker en de overige familieleden runnen de supermarkt. Ze sparen keihard om hun meisjes naar school te kunnen laten gaan. Het lijkt mij super gaaf om dit schilderij te verkopen voor deze familie. Helemaal nu de supermarkt noodgedwongen gesloten is en vader geen baan meer heeft.

Spreekt dit schattige meisje je aan en heb je er minimaal 250 euro (meer mag ook) voor over, dan kom ik graag in contact. De opbrengst gaat 1 op 1 naar deze lieve familie op Gili Air (Lombok). Klik hier voor het schilderij.

Als het wordt verkocht, dan zou ik graag weer iets anders maken voor een goed doel. Dus als je een idee hebt? Misschien deze keer iets lokaals?