Goede doelen

Opbrengst schilderij voor gili girl (succesvol afgerond met ruim 440 euro) – Heel erg bedankt.


Op 31 augustus is er in totaal al 440 euro gedoneerd. Heel erg bedankt.

Ook Gili air (eiland bij Lombok) is getroffen door Corona en ze hebben het zwaar. Geen toeristen, geen inkomen.

Ons vakantie verhaal op Gili:

In 2019 hebben we een rondreis gemaakt. We bezochten naast Bali ook Gili-air. Een eiland dat bij Lombok hoort. Aan de overkant van onze accommodatie bevond zich een piepkleine supermarkt waar we onze dagelijkse inkopen deden. Althans dat wat je daar kon kopen, want het assortiment was beperkt. De hele familie werkte mee. We kregen leuk contact. Zij vertelden over het leven op Gili. Wij vertelden over Nederland en de stressss. Het contrast is enorm.

Het verkeer op Gili beperkt zich tot een fiets of een paard met wagen. Een fantastische ervaring. Wij namen de fiets om het eiland te verkennen en schrokken van de impact van de aardbeving. Na al die jaren zie je nog steeds puin. De overheid van Lombok heeft geen haast, terwijl de mensen op Gili afhankelijk zijn van het toerisme en het eiland netjes en mooi willen houden. En zelf puin afvoeren kost geld. 

De familie heeft ons hart een beetje gestolen. Vader werkt als financieel medewerker en de overige familieleden runnen de supermarkt. Ze sparen keihard om hun meisjes naar school te kunnen laten gaan. Het lijkt mij super gaaf om dit schilderij te verkopen voor deze familie. Helemaal nu de supermarkt noodgedwongen gesloten is en vader geen baan meer heeft.

Spreekt dit schattige meisje je aan en heb je er minimaal 250 euro (meer mag ook) voor over, dan kom ik graag in contact. De opbrengst gaat voor de volle 100% naar Gili girl. Klik hier voor het schilderij.